Respiratorni sistem = dihalni sistem. To so dihalne poti in pljuča.
Trenutno je haloterapija najučinkovitejši način za čiščenje sluzi iz dihalnega sistema.
Ko se aerosol naloži z dihanjem na stene dihalnega sistema, deluje antibakterijsko, protivnetno, redči sluz, zmanjšuje draženje. Sluz je osnovno sredstvo za razvoj bakterij in virusov, zato jo je potrebno čimbolj učinkovito spraviti iz dihal. Ker je tudi gostejši zrak v času haloterapije, vaša pljuča bolj telovadijo. Športniki, ki so redno obiskovali haloterapije, so zabeležili tudi povečanje pljučne kapacitete.
Terapije se lahko izvajajo vsak dan ali vsaj 3x tedensko. Potrebna je serija terapij vsaj 10+. V tem času lahko pričakujete, da bo prišlo do izboljšanja in lahko tudi do poslabšanja ( v tem primeru gre za zastarano zadevo, ki se je skrivala v vaših dihalih). Temu pojavu pravimo U efekt. Z nadaljevanjem haloterapij omogočimo, da se U efekt zmanjša.
Haloterapija ne duši ali prikrije simptomov bolezni, prav tako ne deluje protibolečinsko na način, ki je značilen za protibolečinske tablete. Je 100% naravna metoda z medicinsko soljo.
Haloterapije se priporoča tako za otroke kot za odrasle. Različno dolge terapije so prilagojene glede na stanje, zaradi katerega prihajate in vaše starosti oziroma velikosti. Otroci imajo manjša pljučka in terapija za odraslega ni primerna za njih. Namreč odrasli imajo daljše terapije in občutno več aerosola, saj so njihova dihala večja in običajno bolj zapacana.
Na terapije se je potrebno naročiti, saj s tem rezervirate solno sobo samo za vas. Priporočamo, da v kolikor še niste bili na solni terapiji, da se prepričate na lastna dihala.
Dobrodošli v Ljubljana Polje, na haloterapijah za dihala in kožo.
Maruša Podboršek
Naročite se lahko na: 070 857 574, delovni čas: pon-pet: od 8 – 20 ure, sobote: 8-12 ure, nedelje in prazniki: zaprto.
angina, bronhitis, bronhiolitis, solna soba, izdelava, solna terapija, haloterapija, kašelj, smrkavost, kronično obstruktivna pljučna bolezen, kopb, pljučnica, sinsusitis, rinitis, smrkelj.
Košarica
Scroll Up