Pogosta vprašanja

Izvajanje terapij

Kaj lahko pričakujem po terapiji?

Priporočljivo je vsaj 30 minut po končani terapiji, da ne pijete in tako ne izpirate aerosola. Če je žeja premočna (predvsem pri otrokih), potem pač pijete. Po preteku 30 minut se je potrebno izdatno odžejati in piti skozi dan.

Kaj prinesem s seboj?

Prinesite čiste copate in čista oblačila (majica, hlače in nogavičke). Ko vstopite v Solno vilo, se v predverju preobujete v čiste copate in odidete do solne sobe. Tam se preoblečete v čista oblačila in si nadenete zaščito za glavo, telo in noge (odrasli).
Oblačila obesite na obešalnike pred solno sobo, osebno prtljago spravite v omarico in zaklenite, ter ključ spravite.Copate pustite pred solno sobo in se preobujete in preoblečete v zaščitna oblačila, ki ste jih ob prihodu prejeli. To zaščito spravite v vrečko in jo vsakokrat prinesite s seboj.

Kaj se zgodi, če zapustim solno sobo med terapijo?

Količina aerosola pade in terapija ni optimalno učinkovita.

Kako dolge so solne terapije?

Za najmlajše izvajamo terapije dolge od 20-35 minut, za odrasle pa 40-60minut. Dolžina terapije in količina aerosola je prilagojena glede na starost in težave, ki jih imate.

solna terapija, solna, terapija, prehlad, kašelj, smrkelj, astma, laringitis, solna vila, solna, vila, bronhiolitis, bronhitis, seneni nahod, vneto grlo, vneto, grlo, viroze, tonzilitis, pljučnica, pljučnice, pogoste, vneta ušesa, ušes, vneta dihala, dihala, smrčanje, stres, detox, razstrupljanje telesa, ljubljana, ljubljani, solne terapije v ljubljani, terapije v ljubljani
Kako potekajo solne terapije?

Ko vstopite v solno sobo, se udobno namestite in v kratkem se prične izvajati terapija. Med terapijo se solne sobe ne zapušča, razen v primeru, da se slabo počutite. Vse ostale potrebe je potrebno opraviti pred vstopom v solno sobo (toaleta, telefonski pogovor, pitje,…)

Kako se obnašamo v solnih sobah?

Predvsem ne delamo škode. Starši odgovarjate za otroke. Peskovnik soli, ki je na tleh, ni namenjen uživanju, prav tako sol ni namenjena razmetavanju. V solne sobe je prepovedano nositi hrano in pijačo. Predvsem pa s svojim obnašanjem ne motimo drugih obiskovalcev solnih terapij.

Kako vem da je konec terapije?

Ko medicinska naprava preneha dovajati aerosol odda zvočni signal. Kdaj zapustiti solno sobo, vam pove osebje na licu mesta oziroma ko se v sobi prižge ventilator.

Kdaj lahko pridem na solno terapijo?

Potrebno se je naročiti na telefon 070 8 57 57 4. Ko imate dogovorjeni termin, je priporočljivo, da ste točni ali pa vsaj 5 minut pred dogovorjeno uro. V kolikor vam ne uspe priti na terapijo ali pa boste zamudili, vas vljudno prosimo, da nas obvestite.

Kdaj ne smem priti na solno terapijo?

V primeru, da imate:

* huda hipertenzija (bolezensko visok krvni tlak)
* krvavitve
* bolezni krvi v akutni fazi
* akutna faza bolezenskih dihal
* huda kronična respiratorna odpoved
* aktivna tuberkoloza
* mentalne bolezni in kakršnokoli uživanje prepovedanih substance
* rakave bolezni
* zastrupitve
* bolezni presnove
* nosečnost
* odpoved organov (predvsem jeter in srca)
* pljuvanje krvi
*  srčno popuščanje
* kronično obstruktivne pljučne bolezni

Solno sobo lahko obiskujejo zdrave osebe.

 

Splošna vprašanja

Ali je solna terapija primerna tudi za otroke?

Solna terapija je primerna za otroke.

Kaj je to solna terapija (haloterapija)?

Solna terapija pomeni, da se s pomočjo medicinske naprave, ki ji rečemo halogenerator, v solno sobo vpihava suh aerosol soli. Delci so različne velikosti. Pred časom so ljudje hodili v solne rudnike, sedaj so na voljo solne terapije.

Kako pogosto lahko izvajamo terapije?

To je odvisno od vsakega posameznika. Splošno bi lahko rekli, da potrebujete med 12 in 15 terapij. Najbolj optimalno je, da solno terapijo ponovite v roku od 48 do 72 ur po opravljeni prvi terapiji. Učinek solne terapije se čuti že po prvi terapiji, vendar za optimalne dolgoročne rezultate je potrebno opraviti serijo terapij.

Kakšni so stranski učinki pri solni terapiji?

Solna terapija pomeni, da se ustvarja suh aerosol soli, ustvarjen iz 100% medicinske soli.

Priporočljivo je vsaj 30 minut po končani terapiji, da ne pijete in tako ne izpirate aerosola. Če se pojavi žeja (predvsem pri otrokih), potem pač pijete. Po preteku 30 minut se je potrebno izdatno odžejati.
Stranski učinki so lahko utrujenost ali pa občutek energije.
Vsekakor svetujemo, da o obisku solnih terapij obvestite vašega osebnega zdravnika, saj so za zdravljenje pristojni doktorji oziroma uradna medicina.

Košarica
Scroll Up