Varstvo osebnih podatkov

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV:

Kupec z izvedeno registracijo dovoljuje podjetju SOLNA VILA, Maruša Podboršek s.p. zbiranje in uporabo osebnih podatkov, ki jih vnese pri registraciji. Podjetje SOLNA VILA, Maruša Podboršek s.p. pa se zavezuje pridobljene osebne podatke uporabljati in varovati v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Vsi podatki, ki jih kupec navede pri registraciji ali kasnejših spremembah, so namenjeni le poslovanju Solna vila spletne trgovine in jih podjetje  ne uporablja v druge namene ali posreduje tretji osebi.

Osebne podatke, ki jih je kupec vnesel ob vpisu ali kasneje, kupec lahko kadar koli preveri ali spremeni. Z zahtevo poslano na naš naslov, jih lahko tudi izbriše.

Osebni podatki kupca ne bodo nikoli uporabljeni v namene, ki niso v skladu z zakonom, oz. v namene, ki bi kupcu lahko kakor koli škodovali.

Osebni podatki, ki nam jih posreduje kupec, ne bodo uporabljeni v nobene druge namene kot pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostalo potrebno komunikacijo z registriranimi člani naše spletne trgovine.

UPORABA PIŠKOTKOV:

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih spletna stran naloži na vaš računalnik. Nekateri piškotki so nujno potrebni za delovanje spletnih strani, saj brez njih denimo ne morete opraviti spletnega nakupa, prikazovanja vsebine v izbranem jeziku in podobno. Piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih ali drugih podatkov, ki bi jih bilo mogoče uporabiti za identifikacijo uporabnika, zato vam priporočamo, da v njihovo uporabo privolite.

Zakaj so piškotki potrebni?

Piškotki so potrebni za nemoteno zagotavljanje spletnih storitev. Najpogostejše funkcije spletne strani brez piškotkov ne bi bile mogoče. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove nastavitve, s čimer je omogočeno učinkovitejše in hitrejše ogledovanje vsebine, nakupovanje in podobno.

Onemogočenje in upravljanje piškotkov:

Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke. Veljavnost piškotkov je lahko kratkotrajna ali dolgotrajna, po poteku veljavnosti brskalnik piškotke samodejno izbriše. Uporabnik lahko vse piškotke ali piškotke za posamezno spletišče (domeno) izbriše tudi ročno ali pa uporabo piškotkov v brskalniku v celoti onemogoči. Navodila za izbris piškotkov ali onemogočitev njihove uporabe lahko najdete v sklopu pomoči vašega spletnega brskalnika. V primeru, da boste uporabo piškotkov v celoti onemogočili vam nekatere funkcionalnosti spletnih strani ne bodo delovale pravilno.

Košarica