Zakaj solne terapije

100% naravne in neškodljive, ter klinično dokazane

KOŽA IN DIHALA VAM REČEJO HVALA

Solne terapije so suhe inhalacije aerosola soli. Primerne so pri težavah v nosu, grlu, sinusih, pljučih in koži.

Izvajajo se v solni sobi. Solna soba je lahko dekorirana s pravo soljo, kar pomeni, da je na stenah in tleh sol, ni pa pogoj, saj sol na stenah in tleh ne spada pod pojem solna terapija.

V solni sobi so  pogoji kot sta vlaga in temperatura kontrolirani. Ustvarjajo se skoraj popolni sterilni pogoji, ko je dovolj količine soli v prostoru. Sol mora biti brez aditivov in ekološko čista, nanešena na površine pa zmanjšuje hrup in dodatno pripomore k mirnemu okolju. Pri izvajanju solnih terapij se nujno mora uporabljati medicinska sol in medicinska naprava halogenerator.

V solni sobi se v času solne terapije nahajajo tudi negativni ioni. Negativni ioni so nosilci življenjske energije. Izboljšajo prekrvavitev, krepijo umsko koncentracijo, lajšajo glavobole, dihalne težave, nepogrešljivi so za vzdrževanje psihofizične moči in vitalnosti organizma, blažijo celo vremensko pogojene bolečine. Solne terapije so klinično dokazane in so primerne za težave spodnjih in zgornjih dihal ter kožne težave. Na solni terapiji ste običajno oblečeni, razen v primeru kožnega tretmaja. Terapevtski učinek aerosola soli se pokaže z delovanjem na limfo in posledično izločanje toksinov iz telesa, izločanje odvečne vode iz podkožja, krepi sluznice dihal, čisti dihalne poti.

Pri nas je sol na stenah kamena sol, ki je nanešena s posebnim vezivom, ki ga je razvil naš poslovni partner in je dokazano zdravju neškodljivo. Prav to vezivo uporabljamo tudi pri izdelavi drugih solnih sob. Po tleh je običajno debelozrnata morska sol.

Solno terapijo se izvaja z medicinsko napravo halogenerator, v našem primeru znamke IIRIS. IIRIS je sodeloval v klinični raziskavi in je znan po inovativnem načinu delovanja, ki je tudi patentiran. Je zelo priznan in poznan po celem svetu ter enostaven za uporabo.

Aerosol soli vsebuje delce različnih velikosti od 10 do 1 µm (mikrona).Velikost delcev od 10 do 5 mikronov so blagodejni za zgornja dihala, velikost delcev od 5 do 1 mikrona pa so blagodejni za spodnja dihala. Aerosol ima prav tako dober vpliv pri anomalijah kože.

Solne terapije niso primerne za ljudi, ki imajo spodaj navedena stanja. Namreč klinične raziskave na taki populaciji niso bile izvedene in zato se iz previdnostnih ukrepov odsvetuje, saj učinek na telo oziroma odsvetovano stanje, ni znan in vam lahko škoduje:

* huda hipertenzija (bolezensko visok krvni tlak)
* krvavitve
* bolezni krvi v akutni fazi
* akutna faza bolezenskih dihal
* huda kronična respiratorna odpoved
* aktivna tuberkoloza
* mentalne bolezni in kakršnokoli uživanje prepovedanih substance
* rakave bolezni
* zastrupitve
* bolezni presnove
* nosečnost
* odpoved organov (predvsem jeter in srca)
* pljuvanje krvi
* srčno popuščanje
* kronično obstruktivne pljučne bolezni

 

 

astma, bronhitis, bronhiolitis, kašelj, smrkelj, laringitis, angina, pljučnica, viroza, kajenje, smrčanje, kadilski kašelj, dermatitis, seneni nahod, vnetja ušes, vneta ušesa, bolezni dihal, kopb, prehlad, ventolin, flixotide, paketi, solnih, terapij, solne, terapije, solne, sobe, solne sobe, gratis, terapije gratis, zdravje, zdravljenje,solna terapija, solna, terapija, prehlad, kašelj, smrkelj, astma, laringitis, solna vila, solna, vila, bronhiolitis, bronhitis, seneni nahod, vneto grlo, vneto, grlo, viroze, tonzilitis, pljučnica, pljučnice, pogoste, vneta ušesa, ušes, vneta dihala, dihala, smrčanje, stres, detox, razstrupljanje telesa, ljubljana, ljubljani, solne terapije v ljubljani, terapije v ljubljani

Košarica
Scroll Up